Ieder bedrijf zorgt er wel voor dat er op de een of andere manier afval kan ontstaan. Daardoor zal ook ieder bedrijf om de zoveel tijd dat afval moeten laten weggooien. Dit kan bij sommige bedrijven veel tijd kosten. Niet alleen zullen medewerkers er namelijk voor moeten zorgen dat het afval op de juiste manier gescheiden wordt, maar ook zal het in de afvalcontainer gegooid moeten worden. Het scheiden van het afval hoeft niet veel tijd te kosten, maar wanneer een bedrijf dat ook nog eens op de juiste manier zal moeten weggooien, kan dit wel erg veel tijd gaan innemen. Dat betekent vervolgens ook nog eens dat er meer loonkosten bijkomen, wat natuurlijk ook niet gewenst is. Hoe kan dit dan op de juiste manier worden opgelost binnen de bedrijven?

 

In een container

De meest simpele oplossing is dat het afval nog steeds gescheiden zal worden door de medewerkers. Dit kan al makkelijk worden geregeld door meerdere afvalbakken in het bedrijf te plaatsen, zodat alleen nog de vuilniszakken in de juiste container of bak gegooid hoeven te worden. Vervolgens zal je dus wel nog met deze containers blijven zitten die geleegd moeten worden. Daar is echter een zeer handige oplossing voor. Er zijn namelijk bedrijven die de afvalcontainers bij jouw bedrijf kunnen komen legen. Zo zullen jouw medewerkers zich dus geen zorgen hoeven te maken over deze vuilniszakken, zolang er maar gerecycled wordt. Hierdoor werkt jouw bedrijf mee aan een beter milieu zonder dat het extra geld zal gaan kosten. Dit alles kan ook nog eens simpel online geregeld worden en nog steeds zal de hoofdprijs niet betaald worden. 

 

Ook huren?

Een vuilcontainer huren hoeft namelijk niet duur te zijn. Het bedrijf komt vervolgens de container(s) weer ophalen om ze te legen. Zo zullen er weer lege containers bij het bedrijf ontstaan, zonder dat een medewerker alle vuilniszakken met de hand in een of andere ondergrondse vuilnisbak zal hoeven te gooien. Gemak en efficiëntie komen hier dan ook zeer goed samen. Om ervoor te zorgen dat de juiste container gehuurd wordt, is het belangrijk om te weten hoeveel zakken afval er op een maandelijkse basis worden weggegooid. Afhankelijk hiervan zal er namelijk gekozen moeten worden voor een specifiek soort bak of container die het bedrijf aan jouw bedrijf zal gaan verhuren. Deze afvalcontainer zal dan om de zoveel weken geleegd worden bij jouw bedrijf, zonder dat hiervoor al te veel tijd ingestoken hoeft te worden. Dit is dus een duidelijke win-win situatie voor jouw bedrijf.