Hoe fantastisch mooi jouw website ook is, met goede teksten, schitterende foto's en een geweldige slogan, als mensen jou niet weten te vinden, dan heb je die site voor niets. De kans dat mensen direct jouw bedrijfsnaam intikken in een zoekbalk is maar klein. De kans is veel groter dat ze zoeken naar bepaalde diensten en/of en op die manier bij jou uitkomen. Maar dan moet je wel bovenaan staan in Google. Want, zeg het maar eerlijk, jij bladert zelf toch ook nooit door naar de volgende pagina in Google? Maar hoe kom je bovenaan de eerste pagina te staan? Een van de opties is het adverteren in Google. Maar dan moet je het wel treffen dat je de enige bent in jouw branche. Een andere optie is het toepassen van zoekmachine marketing.

Wat is zoekmachine marketing?

Zoekmachine marketing is het organisch verhogen van jouw positie in Google. Dat is geen gemakkelijk klusje en het is ook niet in een paar dagen geregeld. Je hebt daar echt wel een lange adem én een ervaren adviesbureau als Blauwe Monsters voor nodig. Met zoekmachine marketing zorg je ervoor dat de voor jouw bedrijf relevante zoektermen direct naar jouw bedrijf verwijzen. Heb je een hoveniersbedrijf in Amsterdam? Dan wil je goed scoren op "hoveniersbedrijf Amsterdam", "hovenier Amsterdam", "tuinonderhoud Amsterdam" en "tuinaanleg Amsterdam".

Waar zoeken mensen op om jouw bedrijf te vinden?

De kans dat ze direct op jouw bedrijfsnaam zoeken is maar heel klein. Ze zoeken op een omschrijving die past bij wat jij doet of levert. Het is dan van belang dat je zo expliciet mogelijk bent. Want hé, er zijn héél veel linkbuilding bureaus, je moet je dus goed zien te onderscheiden van alle andere. Ben je in Amstedam gevestigd? Dan is "linkbuilding Amsterdam" een goede zoekterm voor jouw bedrijf. Toch zul je ook daar nog wat varianten op moeten aanmaken. Denk dan aan "link building Amsterdam" en "seo Amsterdam". 

Klinkt dit volkomen wazig voor je?

Dan is het tijd om eens contact op te nemen met de dames en heren van Blauwe Monsters. Zij weten alles van zoekmachine marketing, B2B markering, online marketing, zoekwoorden onderzoek en natuurlijk SEO. Allemaal tools om jou te helpen je bedrijf (weer) bovenaan in Google te krijgen en te houden. Want sta je eenmaal bovenaan? Dan blijft het hard werken om dat zo te houden. Ieder bedrijf wil immers goed gevonden worden in Google en dus bovenaan staan. Je kunt niet, als je eenmaal bovenaan staat, gaan rusten en afwachten.