channel-builder.nl

Wat je moet weten voordat je een mobiele kraan gaat kopen.

Afhankelijk natuurlijk van wat er op de planning staat over wat er moet gebeuren, kun je deze tijd altijd goed gebruiken om aan de slag te gaan met verschillende constructie projecten. Vooral wanneer er veel te doen staat voor je project is een tijd zoals deze, ondanks wat er allemaal gaande is, juist goed om gebruik van te maken. Al helemaal wanneer je het rustig aan wilt doen en je vooral je tijd thuis spendeert. Natuurlijk zullen er altijd wel kleine klusjes te doen staan in het huis, maar bij grote verbouwingen of hele constructie projecten kun je beter genoeg tijd hebben om hiermee aan de slag te gaan. Voor dit soort project kan het nodig zijn om na te denken of een mobiele kraan nodig is voor het project. In dit geval is het belangrijk te weten wat er op de markt te vinden. Hieronder vind je kort wat je moet weten over een mobiele kraan.

Mobiele hijskranen en torenkranen.

Je zult veel verschillende type mobiele kranen vinden. Meestal wanneer men het heeft over een mobiele hijskraan heeft dan doelen ze torenkranen die op rupsbanden of wielen staan. Denk hierbij aan een wagen waarbij een metalen mast met een horizontale boomconstructie (giek) zit, over deze giek zit een loopkat geïnstalleerd met een haak aan het einde. Deze machines worden vaak gebruikt bij bouwprojecten en kan zich alleen op lage snelheden verplaatsen. Daarnaast, met een mobiele hijskraan kan ook een vrachtwagen bedoelt worden. Deze is uitgerust met een uitklapbare metalen mast met een giek. Deze heeft dan een tweede cabine die omhoog kan gaan zodat de machinist kan werken vanaf een grotere hoogte.

Mobiele kranen voor verschillende terreinen.

Naast dus verschillende mogelijkheden boven op de wagen, is er dus ook genoeg keuze uit de mogelijkheden aan de onderkant. Zo bestaan er alle terreinen wagens die zich met gemak kunnen verplaatsen op bouwterreinen en openbare wegen omdat alle assen van de machine meedraaien. Daarnaast heeft hij een telescopische mast en een platte bestuurscabine. Verder bestaan er mobiele kranen voor ruw terrein. Deze bevatten een 4×4 as-configuratie en zijn versterkt tegen weersinvloeden. Deze machines bevatten één cabine en deze wagens mogen niet over de snelweg rijden. Als laatste bespreken we de city-kraan. Deze is relatief nieuwe in de familie van de mobiele kranen. Kort omschreven kan hij goed gezien worden als een tussenvorm van de kraanwagen en een ruwterreinkraan.

Kortom, afhankelijk van het bouwproject is er een geschikte hijskraan, ongeacht de omgeving. Denk hier wel goed over na tijdens het mobiele kraan kopen.

Mobiele versie afsluiten