Reizen, het is nog steeds de trend onder studenten en jong volwassenen. En geef ze eens ongelijk, als je jong bent kan reizen nog. Nog je 30e heb je misschien wel al een woning, huisdieren en/of kinderen en die laat je niet zo snel achter voor een jaartje naar het buitenland. Als je wilt reizen dan moet je dat eigenlijk tussen je 20ste en 30ste levensjaar doen. Benieuwd hoe je, je voorbereidt op een wereldreis? Lees dan snel verder!

Waar wil je naar toe

Onze wereld is zo mooi en heeft zoveel te bieden dat we het liefst eigenlijk alles wel willen zien. Helaas gaat dat meestal niet in een keer. Bedenk daarom wel land of wel continent je écht wil en moet zien en begin daar je reis. Het ligt er natuurlijk een beetje aan hoe ver het vliegen is maar veel mensen kiezen ervoor om voor om een tussenstop te maken in Dubai als ze bijvoorbeeld naar Azië reizen. Heb je dit land ook weer gezien. Probeer dus zoveel mogelijk te combineren met elkaar en plan je reis zo praktisch mogelijk in zodat je zoveel mogelijk van de wereld kunt zien maar neem er wel de tijd voor. Een tussenstop maar een dag in Dubai is bijvoorbeeld niet voldoende om alles te zien. Plan hier echt een paar dagen voor in zodat je alles op je gemak kunt bekijken en reis daarna weer door. Als je alles te dicht op elkaar plant dan ben je misschien te gehaast om echt te genieten.

Belangrijke documenten en betaalkaarten regelen

Voor veel landen heb je een visa nodig. Een visa is een soort toegangskaart voor een land waar je ongeveer 25 euro voor betaald. Met visa toon je aan wat je komt doen en je mag hiermee ook maar voor een bepaalde tijd in een land blijven. Hiermee willen ze voorkomen dat je jezelf er voor een langere tijd ongezien vestigt Daarnaast heb je misschien ook wel een andere betaalpas nodig zoals een creditcard. De betaalpas van de ING of Rabobank doet het namelijk niet overal ter wereld en het is natuurlijk wel fijn als je een werkende betaalpas bij je hebt.

Abonnementen opzeggen

Iets wat veel mensen vergeten is hun lopende abonnementen opzeggen. Natuurlijk hoeft niet ieder abonnement want aan Netflix heb je ook iets in het buitenland maar je wilt misschien wel nadenken over het opzeggen van je telefoon abonnement of je televisie abonnement. Aan je televisie abonnement heb je in het buitenland helemaal niks. Je huidige telefoon abonnement behouden kan handig zijn voor als je, je eigen nummer wilt behouden maar vaak moet je in het buitenland toch een prepaid kaart kopen. Verzamel daarom wat informatie omtrent dit onderwerp en kijk voor jezelf wat het voordeligst is. Je eigen nummer behouden is natuurlijk altijd fijn maar niet tegen het volle tarief.