channel-builder.nl

Nieuw schooljaar

Het zit er weer aan te komen. Het nieuwe schooljaar. De zomervakantie was een hele hoop lol. Er is veel gedaan en ontzettend veel genoten van de zon.
Het is september en ik bedenk mij dat ik nog een hele hoop spullen moet aanschaffen.

De voorbereidingen

Ik ga naar het tweede leerjaar van mijn hbo-studie. Ik heb het eerste jaar gehaald en nu ben ik klaar voor het tweede jaar. Ik vond dat ik er wel goed uit moest zien op mijn eerste schooldag, dus ik ben nog even de stad in gegaan om een nieuwe outfit te scoren. Mijn vriendinnen gingen gezellig mee. En ook zij werden door mij overgehaald om een nieuwe outfit te kopen. De kleren waren gekocht en dat kon ik van mijn lijstje afstrepen. Aan schriften doe ik eigenlijk niet meer zo veel. Tegenwoordig ben je verplicht om je laptop mee naar school te nemen, anders word je geweigerd. Afgelopen zomer heeft de batterij van mijn laptop het begeven. Ik moest mijn macbook batterij vervangen. Dit ging niet zomaar. Na het shoppen heb ik mijn laptop afgegeven bij de store zodat zij het konden repareren.

Zou ik het nog redden voor maandag? Ik had de laptop echt nodig.

De eerste schooldag

Op de eerste schooldag is het altijd even spannend om iedereen weer te zien. Het leuke is om alle verhalen aan te horen van de zomervakantie. Gelukkig kon ik die dag naar school, want mijn laptop was gerepareerd. Geen stres. In de eerste les kregen wij een heel overzicht van wat ons te wachten staat het komende jaar. Even schrikken wel. Het is allemaal net even wat lastiger dan vorig jaar.

Vorig jaar ging ook niet zonder slag of stoot, maar ik heb mijn P gehaald.

De opleiding bevat dit keer ook een stage van vier weken. Ik begon gelijk al in mijn hoofd na te denken over mogelijke bedrijven die ik wil benaderen. Zal ik naar het buitenland gaan of toch in Nederland blijven? Ik denk dat mijn ouders het prettiger vinden als ik lekker thuisblijf. Wellicht voor in leerjaar 3 een internationale stage.

De opleiding

Mijn opleiding is heel breed. Ik krijg vakken zoals marketing, sales, onderzoek en bedrijfseconomie. Je kunt hierna alle kanten nog op. Ik weet eigenlijk nog steeds niet zo goed welke kant ik op wil. Gelukkig heb ik nog 3 jaar om hierover na te denken.

Nu is het tijd om leerjaar twee in te gaan. Ik ben erg gemotiveerd en heb er zin in.

Mobiele versie afsluiten